Skip to Content

BOM BIM en EMM investeren in AI platform EnableNow

  • 01-11-2022
  • 3 min

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), De Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) en EMM Holding doen een vervolginvestering in het AI-platform van EnableNow. De BIM financiert vanuit het gemeentelijk Data- en ICT startersfonds.

De startup biedt slimme toepassingen van bankgegevens aan voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten voor bedrijven. Klanten van EnableNow maken daarbij gebruik van de Payment Service Directive2 (PSD2) vergunning die door De Nederlandse Bank aan de onderneming is verleend.

De startup biedt slimme toepassingen van bankgegevens aan voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten voor bedrijven. Klanten van EnableNow maken daarbij gebruik van de Payment Service Directive2 (PSD2) vergunning die door De Nederlandse Bank aan de onderneming is verleend.

De PSD2 vergunning van EnableNow maakt het mogelijk dat dienstverleners toegang krijgen tot betaalgegevens van rekeninghouders, mits deze daarvoor ook toestemming verlenen. Die betaalgegevens kunnen met behulp van het AI-Platform van EnableNow worden verwerkt, geanalyseerd en ingezet voor verbetering van de efficiency van financiële diensten, een betere service en de ontwikkeling van nieuwe business modellen en diensten.

“Betaalgegevens kunnen voor allerlei analyses zeer interessant zijn. De Europese PSD2-richtlijn maakt dat mogelijk. De aanvraag van een PSD2-vergunning die nodig is voor de ontwikkeling van dit soort diensten, is voor veel bedrijven te kostbaar, te complex en arbeidsintensief”, zegt Joris Verboven, CEO van EnableNow. Wij zetten onze vergunning in voor het verzamelen van data voor onze klanten. PSD2 as-a-service, dus. Door die data te verwerken en verrijken op ons AI-Platform, ontstaan er nieuwe inzichten en kansen. We richten ons daarbij in eerste instantie op financiële dienstverleners en aanbieders van loyaliteitsprogramma’s.

De positionering van EnableNow uniek in Nederland.
Remie Bastiaansen - investment manager, BOM

“Wij denken dat de introductie van AI-toepassingen van groot belang is voor de concurrentiepositie van het midden- en kleinbedrijf in Brabant”, zegt Remie Bastiaansen, investment manager bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). “Hiernaast is de positionering van EnableNow uniek in Nederland. Daarom zijn we blij dat we het team kunnen ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van het AI-platform. Wij zijn ervan overtuigd dat EnableNow een verrijking is van de Brabantse AI community.”

“Als datastad van Nederland investeren wij als gemeente graag in het startersklimaat voor IT en Data bedrijven. De financiering van EnableNow is hier een goed voorbeeld van.” zegt Wethouder Ralph Geers van de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Via de BIM wordt gethematiseerde huisvesting geboden en met het Data en IT startersfonds wordt geholpen bij het financieren van de groei van ondernemingen.

Lees verder

Blog image
  • 23-05-2024
  • 3 min
Investering in groeiambities open banking platform EnableNow

De Bossche software-ontwikkelaar EnableNow ontvangt een vervolginvestering van € 650.000 van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), De Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) , EMM Holding en Fleujel Investments. Met deze kapitaalinjectie wil EnableNow het platform door ontwikkelen en commercieel opschalen. Het bedrijf focust hierbij op verbreding van haar portfolio en Europese expansie.

Lees meer
Blog image
  • 21-05-2024
  • 5 min
Conversiepercentages in Open Banking

Open banking maakt het mogelijk om je bankgegevens eenvoudig te delen met derde partijen. De technologie bestaat al een paar jaar en wordt steeds vaker ingezet door met name kredietverstrekkers, factoring- en leasemaatschappijen. Hoe zit het eigenlijk met het gebruik? Zijn mensen wel bereid om hun bankgegevens zomaar te delen? In dit artikel zoomen we in op de conversiepercentages in open banking.

Lees meer
Contact

Ontdek de mogelijkheden van Open Banking voor jouw organisatie!

Heb je vragen over open banking, PSD2 of interesse in onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

073 - 2340069Neem contact op