Skip to Content

Kennisportaal

The key to new oppurtunities
Blog image
 • 12-09-2023
 • 3 min
PSD2: een krachtige marketing tool voor bedrijven

In de wereld van digitalisering en data-driven marketing zijn bedrijven voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om inzicht te krijgen in het gedrag van hun klanten om gepersonaliseerde services aan te kunnen bieden. Met de komst van PSD2 en open banking opent zich een ongekende mogelijkheid voor bedrijven om transactiegegevens te verzamelen en te analyseren en in te zetten voor marketing doeleinden. In dit artikel kijken we hoe PSD2 kan dienen als een krachtige marketing tool door inzicht te bieden in het koopgedrag van klanten en het creëren van effectieve klantprofielen.

Lees meer
Open banking
 • 08-08-2023
 • 3 min
Banktransacties in een kredietscore, hoe werkt dat?

Het analyseren van potentiële klanten door kredietverstrekkers gaat vooral om het beoordelen van de kredietwaardigheid. EnableNow biedt samen met RiskQuest een krachtige set tools aan om op basis van banktransacties de financiële stabiliteit van een consument of onderneming in kaart te brengen. In dit artikel leggen we uit hoe banktransacties gebruikt kunnen worden om klanten beter te analyseren, met als doel de kredietverstrekking efficiënter te maken en tegelijkertijd de risico’s te beperken.

Lees meer
Open banking meer conversie
 • 06-07-2023
 • 3 min
Open Banking: meer conversie door betrouwbare inzichten

Een van de mooiste kansen van open banking voor kredietverstrekkers is de mogelijkheid om het klantenbestand te vergroten. Door klanten die uitvallen in het traditionele screeningsproces een tweede kans te geven via hun banktransacties, kan je potentieel nog meer aanvragers verwelkomen als klant. In dit artikel gaan we dieper in op deze use case en onderzoeken we hoe open banking kredietverstrekkers in staat stelt om betrouwbare betalers te identificeren die anders over het hoofd zouden worden gezien.

Lees meer
Blog image
 • 06-06-2023
 • 3 min
Partnerschap EnableNow en RiskQuest

Met trots kunnen we delen dat EnableNow een partnerschap aangaat met RiskQuest. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten nu via het RiskQuest Navigator dashboard real-time inzage geven in transactiedata en brengen we volledig geautomatiseerd krediet risico’s in kaart.

Lees meer
Blog image
 • 30-05-2023
 • 3 min
Wat is Open Banking?

Dankzij open banking is het mogelijk om eenvoudig financiële gegevens, zoals je transactiehistorie, digitaal te delen met anderen. Financiële gegevens delen kan natuurlijk al veel langer, maar de manier waarop was vaak omslachtig. Denk aan handmatige exports of nog verder terug in de tijd het opvragen van bergen aan papieren rekeningafschriften. Met open banking kan je nu met een paar drukken op de knop rechtstreeks vanaf je laptop, tablet of mobiele telefoon je gegevens delen.

Lees meer
Blog image
 • 08-05-2023
 • 2 min
Mooi PSD2 nieuws: geldigheid consent van 90 naar 180 dagen

Op 25 juli 2023 wordt er een belangrijke wijziging doorgevoerd in het kader van de PSD2-regelgeving. Vanaf die datum wordt de geldigheid van een ‘consent’, oftewel de toestemming van een gebruiker om zijn of haar betaalgegevens te delen, verlengd van 90 naar 180 dagen.

Lees meer
Contact

Ontdek de mogelijkheden van Open Banking voor jouw organisatie!

Heb je vragen over open banking, PSD2 of interesse in onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

073 - 2340069Neem contact op