Skip to Content

Compliance als een USP

  • 04-06-2024
  • 3 min

In de relatief jonge PSD2-markt gelden over het algemeen dezelfde eisen qua regelgeving als voor de traditionele financiële bedrijven. Daarbij gaat het in hoofdzaak om 3 thema’s: zorgvuldig omgaan met de gevoelige informatie, het financiële systeem beschermen tegen kwaadwillende invloeden die toegang willen en tenslotte het voorkomen van zwartgeld en andere niet legale geldstromen.

Vanaf dag één is de organisatie van EnableNow erop gericht geweest om die 3 thema’s goed in te bedden en de privacy-eisen, klant- en transactie-analyses en continue monitoring als een vanzelfsprekend onderdeel van de operatie te laten zijn. Steeds vaker zie je dat organisaties het lastig vinden om te voldoen aan alle eisen die aan het professioneel opereren worden gesteld. Bij EnableNow vinden we het juist de uitdaging om ons zo in te richten en op te stellen dat compliance voor ons en onze klanten een USP is.

Betrouwbaar, compliant, degelijk en professioneel zaken doen, dat is de dagelijkse praktijk voor EnableNow. Dat betekent dat we steeds zoeken naar manieren om efficiënt maar vooral ook effectief ons systeem en onze gegevens te beschermen. Met zoveel mogelijk gebruik van geautomatiseerde ondersteuning natuurlijk. Daardoor kunnen we snel en gemakkelijk overeenkomsten opstellen en afwerken en houden we gemakkelijk grip op de transacties die over ons platform gaan.

Door de korte lijnen en aandacht die we binnen het team hebben voor compliance vraagstukken en dilemma’s leren we elke dag meer over de ‘beste manier van werken’. Er is niet één standaard oplossing maar er zijn wel standaarden te bedenken voor een gekozen oplossing.

Eisen die aan transactiemonitoring worden gesteld kunnen op gespannen voet staan met bijvoorbeeld privacy-regelgeving. In die gevallen moet je bepalen waar je prioriteit aan geeft (privacy!) en hoe je daar vervolgens mee om kunt gaan. Nieuwe klanten hebben soms ook nieuwe vragen en toepassingen die weer een ander licht werpen op PSD2-dienstverlening en die volgens de regels uitvoeren. Daarvoor is het soms ook nodig om met de klant samen een beste oplossing te vinden. En die kennis passen we ook weer toe op ons platform en de bestaande klanten.

Inmiddels hebben we zo ook ons beleid een paar keer kunnen actualiseren en zijn we in staat om gemakkelijk op te schalen. Audit ready voor de volgende fase!

Nieuwsgierig hoe we dat doen of wil je meer weten over open banking en wat dat voor jou kan betekenen? Dan denken we graag met je mee! Je kan hier contact met ons opnemen.

Lees verder

Blog image
  • 06-06-2024
  • 2 min
Xander Smit benoemd tot Chief Compliance Officer bij EnableNow

We zijn trots dat we kunnen melden dat Xander Smit benoemd is tot Chief Compliance Officer bij EnableNow. Hiermee treedt Xander toe tot het bestuur van EnableNow.

Lees meer
Blog image
  • 23-05-2024
  • 3 min
Investering in groeiambities open banking platform EnableNow

De Bossche software-ontwikkelaar EnableNow ontvangt een vervolginvestering van € 650.000 van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), De Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) , EMM Holding en Fleujel Investments. Met deze kapitaalinjectie wil EnableNow het platform door ontwikkelen en commercieel opschalen. Het bedrijf focust hierbij op verbreding van haar portfolio en Europese expansie.

Lees meer
Contact

Ontdek de mogelijkheden van Open Banking voor jouw organisatie!

Heb je vragen over open banking, PSD2 of interesse in onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

073 - 2340069Neem contact op