Skip to Content

Fintech, focus niet op de techniek maar op de frictieloze klantreis!

  • 08-03-2022
  • 5 min

Je merkt het misschien niet, maar Fintech is een trend die we allemaal in het dagelijks leven tegen komen. Fintech bestaat uit innovatieve oplossingen die bijvoorbeeld de financiële sector verbeteren en bestaande structuren ontwrichten.

Fintech bestaat uit diverse applicaties, processen, producten en verdienmodellen binnen o.a. de financiële- en retail sector, meestal aangevuld met een vorm van financiële dienstverlening. Het doel is een optimale klantbediening. Fintech-oplossingen bestaan vaak uit een combinatie van dienstverlening van een traditionele bank of verzekeraar en een innovatieve web-based technologie. Door gebruik te maken van API’s (tools die communicatie tussen verschillende programma’s mogelijk maken) kunnen banken of verzekeraars deze innovatieve technologieën integreren in hun dienstverlening.

Puur het leveren van techniek en data gaat bedrijven én hun klanten echter niet helpen bij het adopteren van de nieuwste innovaties. Maak als organisatie hét verschil met een persoonlijke én frictieloze klantreis voor elke klant!

Bij EnableNow is de basis van onze dienstverlening het neerzetten van deze frictieloze klantreis waarbij een optimale klantbeleving de norm is. Ondanks dat steeds meer consumenten hun leven digitaal regelen, valt bij banken, verzekeraars en retail organisaties nog veel winst te behalen op dit vlak. Bovendien blijkt uit onderzoek dat steeds meer klanten bereid zijn hun data te delen mits hier iets tegenover staat. Hierbij moet gedacht worden aan korting, cashback of coupons. Of juist een hyper gepersonaliseerd advies bij de lease van een auto of het afsluiten van een (zakelijk) krediet.

EnableNow zorgt ervoor dat de digitale klantreis wordt ingebed in de bestaande processen van een bedrijf. Stap voor stap nemen wij klanten mee in de adoptie van de nieuwe techniek. Groot voordeel is dat de techniek makkelijk geïmplementeerd kan worden binnen een bedrijf zonder dat dit grote impact heeft op de IT. Hierbij wordt de klantreis zorgvuldig vormgegeven waarbij eventuele uitval van klanten wordt gemeten waarna er minutieus kan worden bijgestuurd. De techniek voldoet uiteraard aan de meest strenge veiligheidseisen zodat data op een veilige manier kan worden gedeeld.

Leer je klant nog beter kennen!

Wil jij ook Enabled worden? Neem contact met ons op.

Lees verder

Blog image
  • 23-05-2024
  • 3 min
Investering in groeiambities open banking platform EnableNow

De Bossche software-ontwikkelaar EnableNow ontvangt een vervolginvestering van € 650.000 van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), De Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) , EMM Holding en Fleujel Investments. Met deze kapitaalinjectie wil EnableNow het platform door ontwikkelen en commercieel opschalen. Het bedrijf focust hierbij op verbreding van haar portfolio en Europese expansie.

Lees meer
Blog image
  • 21-05-2024
  • 5 min
Conversiepercentages in Open Banking

Open banking maakt het mogelijk om je bankgegevens eenvoudig te delen met derde partijen. De technologie bestaat al een paar jaar en wordt steeds vaker ingezet door met name kredietverstrekkers, factoring- en leasemaatschappijen. Hoe zit het eigenlijk met het gebruik? Zijn mensen wel bereid om hun bankgegevens zomaar te delen? In dit artikel zoomen we in op de conversiepercentages in open banking.

Lees meer
Contact

Ontdek de mogelijkheden van Open Banking voor jouw organisatie!

Heb je vragen over open banking, PSD2 of interesse in onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

073 - 2340069Neem contact op