Skip to Content

Investering in groeiambities open banking platform EnableNow

  • 23-05-2024
  • 3 min

De Bossche software-ontwikkelaar EnableNow ontvangt een vervolginvestering van € 650.000 van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), De Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) , EMM Holding en Fleujel Investments. Met deze kapitaalinjectie wil EnableNow het platform door ontwikkelen en commercieel opschalen. Het bedrijf focust hierbij op verbreding van haar portfolio en Europese expansie.

In een korte periode is het EnableNow gelukt om een prominente positie in te nemen in het Open Banking landschap. Na het verkrijgen van de Payment Service Directive2 (PSD2)-vergunning medio 2022 heeft EnableNow grote stappen gezet met haar focus op de Nederlandse markt, sterke connectie in het bankwezen, compliance as a service, hoge conversie en frictie loze klantreizen.

Remie Bastiaansen, investment manager bij BOM. “Open banking en AI zijn van groot belang voor de concurrentiepositie van het MKB. Sinds de pandemie maken consumenten en bedrijven meer gebruik van fintech-apps en andere niet-traditionele financiële producten en diensten. Dit zien we terug in de groei en visie van EnableNow.”

Image

De toegevoegde waarde van EnableNow ligt in het slim en veilig delen van bankgegevens, waardoor bedrijven nieuwe diensten en producten kunnen ontwikkelen.

  1. Efficiëntie: Door toegang te krijgen tot betaalgegevens van rekeninghouders via de Payment Service Directive2 (PSD2)-vergunning, helpt EnableNow financiële dienstverleners hun processen te stroomlijnen en efficiënter te werken.
  2. Betere service: Met behulp van AI en geavanceerde analyses kan EnableNow inzichten genereren uit betaalgegevens. Dit stelt bedrijven in staat om hun klanten beter te begrijpen en gepersonaliseerde diensten aan te bieden.
  3. Compliance, fraude en risico: Naast betere service, kan EnableNow door de geavanceerde analyses bedrijven ondersteunen op het gebied van compliance, preventie van fraude en beheersen van risico’s.
  4. Nieuwe businessmodellen: Door slimme toepassingen van bankgegevens kunnen bedrijven nieuwe manieren ontdekken om waarde te creëren. Dit kan variëren van het ontwikkelen van innovatieve financiële producten tot het optimaliseren van bestaande diensten.

EnableNow biedt hiermee een unieke positionering door slim gebruik te maken van bankgegevens en aanvullende fintech diensten om zo bedrijven helpen te groeien door te innoveren.

Image

Lees verder

Blog image
  • 06-06-2024
  • 2 min
Xander Smit benoemd tot Chief Compliance Officer bij EnableNow

We zijn trots dat we kunnen melden dat Xander Smit benoemd is tot Chief Compliance Officer bij EnableNow. Hiermee treedt Xander toe tot het bestuur van EnableNow.

Lees meer
Blog image
  • 04-06-2024
  • 3 min
Compliance als een USP

In de relatief jonge PSD2-markt gelden over het algemeen dezelfde eisen qua regelgeving als voor de traditionele financiële bedrijven. Daarbij gaat het in hoofdzaak om 3 thema’s: zorgvuldig omgaan met de gevoelige informatie, het financiële systeem beschermen tegen kwaadwillende invloeden die toegang willen en tenslotte het voorkomen van zwartgeld en andere niet legale geldstromen.

Lees meer
Contact

Ontdek de mogelijkheden van Open Banking voor jouw organisatie!

Heb je vragen over open banking, PSD2 of interesse in onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

073 - 2340069Neem contact op