Skip to Content

Partnerschap EnableNow en RiskQuest

 • 06-06-2023
 • 3 min

Met trots kunnen we delen dat EnableNow een partnerschap aangaat met RiskQuest. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten nu via het RiskQuest Navigator dashboard real-time inzage geven in transactiedata en brengen we volledig geautomatiseerd krediet risico’s in kaart.

 • RiskQuest Navigator

  RiskQuest Navigator

  De RiskQuest Navigator is een innovatieve tool die op basis van een sterk algoritme transactiedata kan labelen en categoriseren voor zowel de particuliere als zakelijke markt. De resultaten daarvan toont de Navigator in een overzichtelijk dashboard (zie afbeelding). Dit dashboard geeft verdiepend inzicht in de inkomsten, uitgaven, opnames, stortingen en zelfs levensgebeurtenissen zoals werkeloosheid of pensionering van de rekeninghouder. De combinatie van analyses leidt tot een kredietscore op betalingsgedrag, inkomsten en vaste lasten.

  Image

EnableNow en RiskQuest

EnableNow is hét Open Banking platform van Nederland. Wij helpen onze klanten om op basis van transactiedata slimme inzichten te vergaren. Dankzij onze focus op Nederland leveren we een Open Banking platform dat naadloos aansluit op de specifieke kenmerken van de Nederlandse markt.

Met behulp van de kennis en techniek van RiskQuest kunnen we onze klanten nu een verdieping aanbieden op het gebied van krediet risico analyses. In de combinatie EnableNow/RiskQuest, verzorgt EnableNow de klantreis aan de voorkant en de connectie met de bank. RiskQuest verzorgt de data analyse en het dashboard. Deze combinatie is uitermate geschikt voor organisaties die snel inzage willen verkrijgen in krediet risico, zoals factoringbedrijven, kredietverleners en hypotheekverstrekkers.

Over RiskQuest

Met ruim 15 jaar ervaring in krediet risico modellen is RiskQuest dé specialist in krediet risico analyses, fraude detectie en dataverrijking. RiskQuest werkt voor de grootste banken in Nederland en beschikt over een uitermate sterk team van financiële professionals en developers.

Langdurige samenwerking

Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking met het gemotiveerde team van RiskQuest. Meer weten of wat dit partnerschap voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees verder

Blog image
 • 12-09-2023
 • 3 min
PSD2: een krachtige marketing tool voor bedrijven

In de wereld van digitalisering en data-driven marketing zijn bedrijven voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om inzicht te krijgen in het gedrag van hun klanten om gepersonaliseerde services aan te kunnen bieden. Met de komst van PSD2 en open banking opent zich een ongekende mogelijkheid voor bedrijven om transactiegegevens te verzamelen en te analyseren en in te zetten voor marketing doeleinden. In dit artikel kijken we hoe PSD2 kan dienen als een krachtige marketing tool door inzicht te bieden in het koopgedrag van klanten en het creëren van effectieve klantprofielen.

Lees meer
Open banking
 • 08-08-2023
 • 3 min
Banktransacties in een kredietscore, hoe werkt dat?

Het analyseren van potentiële klanten door kredietverstrekkers gaat vooral om het beoordelen van de kredietwaardigheid. EnableNow biedt samen met RiskQuest een krachtige set tools aan om op basis van banktransacties de financiële stabiliteit van een consument of onderneming in kaart te brengen. In dit artikel leggen we uit hoe banktransacties gebruikt kunnen worden om klanten beter te analyseren, met als doel de kredietverstrekking efficiënter te maken en tegelijkertijd de risico’s te beperken.

Lees meer
Contact

Ontdek de mogelijkheden van Open Banking voor jouw organisatie!

Heb je vragen over open banking, PSD2 of interesse in onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

073 - 2340069Neem contact op