Skip to Content

Partnerschap EnableNow en RiskQuest

 • 06-06-2023
 • 3 min

Met trots kunnen we delen dat EnableNow een partnerschap aangaat met RiskQuest. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten nu via het RiskQuest Navigator dashboard real-time inzage geven in transactiedata en brengen we volledig geautomatiseerd krediet risico’s in kaart.

 • RiskQuest Navigator

  RiskQuest Navigator

  De RiskQuest Navigator is een innovatieve tool die op basis van een sterk algoritme transactiedata kan labelen en categoriseren voor zowel de particuliere als zakelijke markt. De resultaten daarvan toont de Navigator in een overzichtelijk dashboard (zie afbeelding). Dit dashboard geeft verdiepend inzicht in de inkomsten, uitgaven, opnames, stortingen en zelfs levensgebeurtenissen zoals werkeloosheid of pensionering van de rekeninghouder. De combinatie van analyses leidt tot een kredietscore op betalingsgedrag, inkomsten en vaste lasten.

  Image

EnableNow en RiskQuest

EnableNow is hét Open Banking platform van Nederland. Wij helpen onze klanten om op basis van transactiedata slimme inzichten te vergaren. Dankzij onze focus op Nederland leveren we een Open Banking platform dat naadloos aansluit op de specifieke kenmerken van de Nederlandse markt.

Met behulp van de kennis en techniek van RiskQuest kunnen we onze klanten nu een verdieping aanbieden op het gebied van krediet risico analyses. In de combinatie EnableNow/RiskQuest, verzorgt EnableNow de klantreis aan de voorkant en de connectie met de bank. RiskQuest verzorgt de data analyse en het dashboard. Deze combinatie is uitermate geschikt voor organisaties die snel inzage willen verkrijgen in krediet risico, zoals factoringbedrijven, kredietverleners en hypotheekverstrekkers.

Over RiskQuest

Met ruim 15 jaar ervaring in krediet risico modellen is RiskQuest dé specialist in krediet risico analyses, fraude detectie en dataverrijking. RiskQuest werkt voor de grootste banken in Nederland en beschikt over een uitermate sterk team van financiële professionals en developers.

Langdurige samenwerking

Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking met het gemotiveerde team van RiskQuest. Meer weten of wat dit partnerschap voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees verder

Blog image
 • 17-04-2024
 • 3 min
EnableNow en TidalControl: De sleutel tot compliance

EnableNow en TidalControl: De sleutel tot compliance

In de wereld van Open Banking is het cruciaal om de juiste tools te gebruiken om security en compliance processen te professionaliseren. EnableNow, jouw kennispartner in Open Banking, gaat TidalControl inzetten om hun security- en compliance-processen naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer
Afbeelding FinTech maakt grote sprongen
 • 15-12-2023
 • 3 min
FinTech maakt grote sprongen in Nederland

De FinTech-sector is het afgelopen decennium explosief gegroeid. Er wordt in rap tempo geïnnoveerd in de financiële branche en die innovatie komt steeds vaker uit de koker van FinTech-startups. EY, een toonaangevende wereldwijde organisatie op het gebied van assurance, advisory, tax en transactions, publiceerde onlangs in opdracht van het Ministerie van Financiën een interessant rapport over de stand van zaken in de Nederlandse FinTech-industrie voor het jaar 2023. In dit artikel werpen we een blik op enkele hoogtepunten en inzichten uit dit rapport.

Lees meer
Contact

Ontdek de mogelijkheden van Open Banking voor jouw organisatie!

Heb je vragen over open banking, PSD2 of interesse in onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

073 - 2340069Neem contact op