Skip to Content

Realtime inzicht in financiële klantdata met EnableNow

  • 30-05-2022
  • 5 min

EnableNow BV uit Nieuwkuijk heeft een PSD2 platform ontwikkeld dat realtime inzicht genereert in financiële klantdata. Na een uitgebreid accreditatieproces ontving EnableNow onlangs de benodigde vergunning als rekeninginformatie dienstverlener uit handen van De Nederlandsche Bank NV (DNB). De applicatie van EnableNow is bedoeld voor (financiële) dienstverleners binnen het MKB die hun klant beter willen leren kennen, zodat zij passende producten en diensten kunnen aanbieden.

Verzameld en geanalyseerd

Accountants, leasebedrijven, banken en verzekeraars waren bij online aanvragen tot voor kort afhankelijk van informatie die handmatig verzameld en geanalyseerd moest worden. Bovendien moest de consument zelf alle moeite doen om het gegevensoverzicht compleet te maken. Met de oplossing van EnableNow is dat verleden tijd.

Voordelen voor bedrijven en consumenten

CEO Joris Verboven van EnableNow motiveert:

“Onze software heeft, naast de simpele en snelle implementatie, voordelen voor zowel bedrijven als degenen aan wie zij hun diensten verlenen.
Na goedkeuring van de consument stellen wij onze klanten in staat om via de rekeninginformatie van de consument realtime een analyse te maken van inkomen, uitgaven, voorkeuren en koopgedrag. Wij bieden hiervoor niet alleen de SaaS-oplossing (Software as a Service) maar kunnen deze data ook labelen, structureren en categoriseren. Vervolgens is het realiseren van relevante dashboards en insights een koud kunstje. Voor consumenten is het grote voordeel natuurlijk dat zij geen tijd meer kwijt zijn aan het opzoeken van hun financiële gegevens. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een leaseauto of financiering.”

Veilige online omgeving

“Met minder moeite een betere aansluiting tussen financiële dienstverleners en hun klanten. Dat is wat EnableNow met deze applicatie mogelijk maakt. Consumenten kunnen rekenen op een veilige persoonlijke online omgeving en een frictieloos bedieningsgemak. Het aanbod dat zij vervolgens ontvangen, sluit exact aan bij hun profiel. Dat alles draagt bij aan een positieve beleving waardoor prospects trouwe klanten worden. Bij de ontwikkeling zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Daar liet DNB trouwens ook geen enkele ruimte voor. Alle systemen en processen zijn namelijk zeer grondig ontleed om de privacy van consumenten te kunnen garanderen.”

PSD2

Payment Service Directive 2 (PSD2) is de Europese richtlijn voor betaaldiensten. PSD2 maakt het onder andere mogelijk dat rechtspersonen aan financiële dienstverleners rechtstreeks toegang kunnen verlenen tot data op hun betaalrekening. EnableNow heeft in maart 2022 de benodigde bankvergunning ontvangen van DNB. Deze toont aan dat de software van EnableNow voldoet aan strikte voorwaarden op het gebied van privacy en veiligheid.

EnableNow in nabije toekomst

“EnableNow wil de toepassingen van hun SaaS-oplossing in de nabije toekomst verder gaan uitbouwen. Onze focus ligt in eerste instantie op de Nederlandse markt en in het bijzonder op het MKB. Ook in retail zien wij mogelijkheden. Door historische en actuele rekeninginformatie te analyseren, leren retailers hun klant beter kennen. Daardoor zullen ze beter in staat zijn om hun aanbiedingen en klantcommunicatie te timen. Dat leidt tot meer loyaliteit en een kwalitatief hoogwaardiger relatie met hun klanten.”

Lees verder

Blog image
  • 17-04-2024
  • 3 min
EnableNow en TidalControl: De sleutel tot compliance

EnableNow en TidalControl: De sleutel tot compliance

In de wereld van Open Banking is het cruciaal om de juiste tools te gebruiken om security en compliance processen te professionaliseren. EnableNow, jouw kennispartner in Open Banking, gaat TidalControl inzetten om hun security- en compliance-processen naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer
Afbeelding FinTech maakt grote sprongen
  • 15-12-2023
  • 3 min
FinTech maakt grote sprongen in Nederland

De FinTech-sector is het afgelopen decennium explosief gegroeid. Er wordt in rap tempo geïnnoveerd in de financiële branche en die innovatie komt steeds vaker uit de koker van FinTech-startups. EY, een toonaangevende wereldwijde organisatie op het gebied van assurance, advisory, tax en transactions, publiceerde onlangs in opdracht van het Ministerie van Financiën een interessant rapport over de stand van zaken in de Nederlandse FinTech-industrie voor het jaar 2023. In dit artikel werpen we een blik op enkele hoogtepunten en inzichten uit dit rapport.

Lees meer
Contact

Ontdek de mogelijkheden van Open Banking voor jouw organisatie!

Heb je vragen over open banking, PSD2 of interesse in onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

073 - 2340069Neem contact op